Prednosti svile

Updated: Nov 30, 2020

Svila je druga človeška koža

Za razliko od katere koli druge tkanine na svetu, je svila narejen iz beljakovin. Človeško telo obsega najmanj šestnajst odstotkov beljakovin, ki jih najdemo največ v laseh, koži in nohtih. Zato je svila znana za človeka kot druga koža, saj je njena proizvodnja iz beljakovine insekta. Zato so prednosti nošenja svile raznovrstne. Svila je tudi okolju prijazna in ne škoduje okolju.


1. Svila se naravno prilagaja temperaturnim spremembam.

Svila se od ostalih materialov razlikuje po luknjičasti strukturi vlaken, ki omogočajo boljšo zračnost in sposobnost uravnavanja temperature, zato vas svila greje, ko je hladno in hladi, ko je vroče. Tako bo spanje s svilenimi izdelki v vseh letnih časih izjemno udobno in prijetno.

2. Vrhunska svila v plasteh poveča zračnost svilenih izdelkov.

Za svilene izdelke Titan Fashion je izbran vrhunski tip svile, visokega kakovostnega razreda mulberry. Dolga svilena vlakna so ročno raztegnjena. Da pri izdelku dosežemo večplastno strukturo, ki omogoča maksimalno zračnost in prilagodljivost, je potrebnih vsaj devet plasti svile. To boste zagotovo občutili, saj se izdelki iz svile popolnoma prilagodijo vašemu telesu in je kot vaša druga koža.


3. S svilo niste izpostavljeni kemičnim snovem.

Marsikateri izdelek vsebuje razne kemične snovi, ki lahko na vašo kožo delujejo dražilno. Zato imajo mnogi ljudje z občutljivo kožo številne težave. S svilo teh tegob ne boste imeli, saj je najčistejši naravni material, obdelan na popolnoma naraven način, in je še posebej namenjen ljudem s problematično kožo.


4. Odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Svileni izdelki spadajo med višjekakovostne naravne izdelke, zato spadajo tudi v nekoliko višji cenovni razred. Vendar pa svila in njene blagodejne učinkovine odtehtajo vsakršno ceno in nenazadnje predstavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo.


5. Svila ne privlači prahu in pršic.

Svila je primerna za ljudi, ki imajo težave s prahom in pršicami, saj jih le-ta ne privlači. Tudi težave z oteženim dihanjem med spanjem so s svilenimi izdelki preteklost.


6. Svila ima naravno sposobnost vlaženja kože.

Najboljša mulberry svila ima za 11 % manjšo sposobnost absorbcije vlage kot bombaž ali lan, kar pomeni, da bo vaša koža dlje časa navlažena, zaradi česar bodo imele večje delovanje tudi vaše regenerativne nočne kreme. Koža je tako ob uporabi svilenih izdelkov še dodatno navlažena.


7. Svila ugodno vpliva tudi na lase.

Lasje so načeloma manj naelektreni in s tem tudi lepši.


8. Mulberry svila vsebuje naravne proteine in 18 aminokislin.

Naravni proteini in aminokisline s svojim delovanjem ugodno vplivajo tako na kožo kot na lase. Aminokisline in odprtinice v svilenih vlaknih vpijajo in prepuščajo večjo količino potu, zato vas svila tudi med poletno vročino hladi in se v njej prijetno počutite.

1 view0 comments

Recent Posts

See All