Zakaj svila?

Updated: Dec 23, 2020

Svila. Že stoletja poznana kot eden najprestižnejših materialov. Svilene niti so prožne, slovijo po svojem lesku, prijetnem občutku na dotik in imajo najboljše mehanske lastnosti med naravnimi materiali. Poleg svoje elegance je za svilo značilno še mnogo drugih pozitivnih lastnostih. Ena vidnejših je tudi izjemno blagodejen učinek na kožo.Svila je najmočnejša od naravnih vlaken. Vsebuje naravne beljakovine in 18 esencialnih aminokislin. Vsebuje tudi naravne celične beljake, ki pospešujejo presnovo kožnih celic.

Ker je snov, ki diha in je naravni regulator temperature, svila pomaga telesu, da zadrži toploto v hladnem vremenu, medtem ko se odvečna toplota izloči v toplem vremenu, kar telesu pomaga ohranjati udobno naravno temperaturo.Svila je hipoalergena; ne privlači pršic in je naravno sredstvo proti glivicam. Ker ne prevaja statične elektrike, spanje na svili pomaga zmanjšati lomljenje las.

Za razliko od bombaža svila ne odvaja vlage s kože in las, ampak spodbuja pravilno ravnotežje vlage, medtem ko se izredno gladka in mehka tekstura izkaže za koristno za tiste z občutljivo kožo.2 views0 comments