NOVICE

Z veseljem vam predstavljamo novo linijo svilenih izdelkov Titan Fashion.  

PREBERITE, ZAKAJ SMO SE ODLOČILI ZA SVILO.

89565_10d67d6c-c4ef-4a5d-aa4c-97b119679b

ZAKAJ SVILA?

Svila. Že stoletja poznana kot eden najprestižnejših materialov. Svilene niti so prožne, slovijo po svojem lesku, prijetnem občutku na dotik in imajo najboljše mehanske lastnosti med naravnimi materiali. Poleg svoje elegance je za svilo značilno še mnogo drugih pozitivnih lastnostih. Ena vidnejših je tudi izjemno blagodejen učinek na kožo.

Svila je najmočnejša od naravnih vlaken. Vsebuje naravne beljakovine, 18 esencialnih aminokislin ter naravne celične beljake, ki pospešujejo presnovo kožnih celic.

Ker je snov, ki diha in je naravni regulator temperature, svila pomaga telesu, da zadrži toploto v hladnem vremenu, medtem ko se v toplem vremenu odvečna toplota izloči, kar telesu pomaga ohranjati udobno naravno temperaturo.

Svila je hipoalergena, ne privlači pršic in je naravno sredstvo proti glivicam. Ker ne prevaja statične elektrike, spanje na svili pomaga zmanjšati lomljenje las.

Za razliko od bombaža svila ne odvaja vlage s kože in las, ampak spodbuja pravilno ravnotežje vlage, medtem ko se izredno gladka in mehka tekstura izkaže za koristno za tiste z občutljivo kožo.

ULYSS-NAVY.jpg

ROKOVANJE S SVILO

Da bi svilene izdelke dolgo obdržali lepe, jih moramo pravilno negovati, kar pa ni težko, če se držimo osnovnih pravil:

 • Odstranjevanje mastnih madežev je lahko s sprejem za suho čiščenje zelo preprosto.

 • Ko morate svilene izdelke oprati, uporabite mlačno vodo, dodajte malo blagega tekočega detergenta (brez sredstev za beljenje) in pustite stati največ 3 minute.

 • Svile ne namakajte.

 • Če želite tanjšim svilam povrniti šelesteč otip, vodi za izpiranje dodajte kanec škrobila.

 • Svilena oblačila odcedite in obesite ali rahlo zavijte v brisačo.

 • Več pozornosti je potrebno pri likanju. Likamo le po notranji strani, na najnižji temperaturi.

 • Zlikajte še vlažna oblačila.

 • Najboljši način shranjevanja svilenih izdelkov je visenje na obešalniku.

 • Svile nikoli ne puščajte na močnem soncu dalj časa, saj lahko nekatere barve obledijo.

0accf94947536fd02a862e4a688f6d5a.jpg

PREDNOSTI SVILE

Svila je druga človeška koža.

Za razliko od katere koli druge tkanine na svetu je svila narejena iz beljakovin gosenice sviloprejke. Človeško telo obsega najmanj 16 % beljakovin, ki jih najdemo predvsem v laseh, nohti in koži, zato je svila znana kot naša druga koža. Prednosti nošenja svile so raznovrstne. Svila je tudi okolju prijazna in mu ne škoduje.

 

 • Svila se naravno prilagaja temperaturnim spremembam.

Svila se od ostalih materialov razlikuje po luknjičasti strukturi vlaken, ki omogočajo boljšo zračnost in sposobnost uravnavanja temperature, zato vas svila greje, ko je hladno, in hladi, ko je vroče. Tako bo spanje s svilenimi izdelki v vseh letnih časih izjemno udobno in prijetno.

 

 • Vrhunska svila v plasteh poveča zračnost svilenih izdelkov.

Za svilene izdelke Titan Fashion je izbran vrhunski tip svile najvišjega kakovostnega razreda mulberry. Dolga svilena vlakna so ročno raztegnjena. Da pri izdelku dosežemo večplastno strukturo, ki omogoča maksimalno zračnost in prilagodljivost, je potrebnih vsaj devet plasti svile. To boste zagotovo občutili, saj se izdelki iz svile popolnoma prilagodijo vašemu telesu in se obnašajo kot vaša druga koža.

 

 • S svilo niste izpostavljeni kemičnim snovem.

Marsikatera umetna tkanina vsebuje razne kemične snovi, ki lahko vašo kožo razdražijo. Zaradi njih imajo mnogi ljudje z občutljivo kožo številne težave. S svilo teh tegob ne boste imeli, saj velja za najčistejši naravni material, obdelan na popolnoma naraven način, in je še posebej namenjen ljudem s problematično kožo.

 

 • Odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Svileni izdelki spadajo med višje kakovostne naravne izdelke, zato spadajo tudi v nekoliko višji cenovni razred. Vendar pa svila in njene blagodejne učinkovine odtehtajo vsakršno ceno in nenazadnje predstavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

 

 • Svila ne privlači prahu in pršic.

Svila je primerna za ljudi, ki imajo težave z alergijami, saj ne privlači prahu in pršic. Tudi težave z oteženim dihanjem med spanjem so s svilenimi izdelki preteklost.

 • Svila ima naravno sposobnost vlaženja kože.

Najboljša svila mulberry ima za 11 % manjšo sposobnost absorbcije vlage kot bombaž ali lan, kar pomeni, da bo v njej vaša koža dalj časa navlažena, s čimer se tudi delovanje vaših regenerativnih nočnih krem močno izboljša.

 

 • Svila ugodno vpliva tudi na lase.

Lasje so v svilenem okolju manj naelektreni in s tem tudi lepši.

 

 • Svila mulberry vsebuje naravne beljakovine in 18 aminokislin.

Naravne beljakovine in aminokisline s svojim delovanjem ugodno vplivajo tako na kožo kot na lase. Aminokisline in odprtinice v svilenih vlaknih vpijajo in prepuščajo večjo količino potu, zato vas svila tudi med poletno vročino hladi in se v njej prijetno počutite.